Välkomna

Hej och Välkomna till Vår Hemstudio.

Här kan ni lyssna till alster som producerats genom åren på olika platser i landet. En del är inspelat i mitt vardagsrum i Kolvik, Bokenäs i Bohuslän under början av 80-talet, annat i BioBio Studios i Nacka i Stockholm i mitten av 80-talet, och något i mitt nuvarande vardagsrum.

Medverkande musiker är många härliga vänner från ungdomen, (Benke, Roger M, Danne, Håkan, Jumpa &Maggan, Räven, Matti & Stina, Albin och många fler och givetvis min familj (min fru Wiveca, min dotter Natalie och mina två söner Jonathan & Robin).

Denna sida är helt enkelt tillägnad alla dessa sköna människor och har inga som helst ambitioner att erbjuda proffs musik, utan musiken som finns här är sprungen ur glädjen att skapa, individuellt och tillsammans. Vi sjunger och spelar förmodligen hellre än bra men vi har haft och har fortfarande otroligt roligt. Och i mina ögon/öron, thats the main thing!

 

Här är en hyfsat kort översikt av min musikaliska bakgrund.

Lärde mig spela gura vid 14, började spela med band vid 18. Var med när musikföreningen Adrian bildades i Uddevalla den 4 mars 1978! Och den finns fortfarande kvar! Spelade då i två band (Expander band & Wadada) som var ett par av de absolut första banden i föreningen. Spelade också på Uddevallas första musikfestival ”Körpehölsfestivalen” flera år när föreningen skapade den. I övrigt var det uppträdanden på fester, evenemang, Musikcafét Rakan, Casablanca, mm.

Musikcafét Rakan var under denna period en kultplats för musikdiggare och de allra flesta av den tidens populäraste artister spelade där (Ensamma hjärtan, Peps Person, Totta Näslund, Rolf Wikström å många fler) och ibland hade vi tur att få vara förband eller jamma med banden över några pilsner efter avslutade spelningar. En fantastisk tid!

Efter ett par år hyrde jag ett hus ute på Bokenäset i Bohuslän och gjorde om vardagsrummet till en replokal med full utrustning i form av trummor, guitarer, basar, zyntar, pa system med mixerbord, trummaskiner mm. Utöver det 4 rum för övernattande musiker och det hela var ett stort musikkollektiv. Otroligt roliga år.

Under denna tid skötte jag tillsammans med Benke och Roger H restaurang Gröna livet på dagar & kvällar och spelade på nätterna. Vi inredde barer och var festfixare på andra krogar i stan också och så öppnade vi Uddevallas första nattcafé (Casablanca) som slog upp dörrarna vid 22.00 och stängde vid 04.00 på morgonen. Där serverades jättemackor, the, kaffe och drycker upp till lättöls styrka samt visades film (Bogarts Casablanca förstås) och med jämna mellan rum spelade vi själva på vår lilla scen. Alltid fullt när övriga krogar stängde 😉

Flyttade sedan till Stockholm och fortsatte musiklivet där under ett antal år. Jobbade som tekniker och utbildare i BioBio Studios i Nacka och delar av det som finns att lyssna till här är inspelat där. Träffade där Mats Wester (kanske mera bekant som skapare och ledare av Nordman) och deltog i flera projekt både som tekniker och producent med olika artister som spelade in i studion. (Py Bäckman, Sonja, Chaim, Philly Lutaaya (albumet Born In Africa) m.fl.) Jag gjorde också Nordmans första officiella hemsida på nätet. Mats skrev också en alldeles egen brudmarsch till oss  som han även framförde på vårt bröllop.

Sedan tog livets allvar överhand med barn och tvånget att skrapa ihop till brödfödan (BioBio gick tyvärr i konkurs) så under ett antal år försvann musiken ur mitt liv och annat blev viktigare som ex. engagemanget i mina växande barns idrottande och då främst inom hockeyn då båda sönerna spelat hockey hela sin uppväxt. Det blev många timmars engagemang i Skå IK & Bygdegård (www.skaik.se) där jag idag även är ledamot i föreningsstyrelsen samt Lysekils Hockey Viking (Lysekils Hockey) under 5 år 99-04 där jag förutom ledare/pappa rollen vid olika tillfällen var både ordförande och hockeyskoleansvarig.

Under de senaste 5 åren har så musiken sakta växt tillbaka in i min vardag och sakta har också en mycket liten hemstudio växt fram och då hela min familj faktiskt mer eller mindre håller på med musik var det nog ganska naturligt. Min fru och dotter sjunger, min äldste son Jonathan skriver låtar och spelar guitar (och fuskar ibland som fotograf, ni kan se ett antal av hans bilder i galleriet) detsamma (förutom fotograferandet) gör min yngsta son Robin men är också en riktigt hyfsad trummis. Själv fuskar jag med flertalet instrument  och tycker det är kul att skapa ljudbilder och musikkollage.

Musik är en stor glädje i mitt liv och jag fortsätter nog tills jag varken ser eller hör mer.

Conny

Wadada slutet av 70-talet vid en intervju med Bohusläningen