Dag 5


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/ekis.se/public_html/island/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Dag 5

Island aug 2013, Dag 5

Denna dag var en avkopplingens dag och vi promenerade bara runt i helt andra delar av Reykjavik än vi tidigare varit i. Strandpromenaden var både vacker och gav nya vyer att njuta av.

Vi lunchade på restaurang ”Uno” en bit ovanför hamnen och läskade oss med några öl innan vi vandrade vidare.

I hamnen finns mycket att beskåda. Där finns t.ex. tavlor som minne över alla omkomna sjömän på alla båtar över tolv ton som förlist runt Island ända från 1800 talet och framåt. Tyvärr kunde man konstatera att det inte var få båtar som gått under genom åren. Uppenbarligen mycket tuffa vatten runt Island.

Vi var också på två olika biografer och såg filmer om Island. Den ena var av cosmonova typ men i fyrkantigt format. Märklig men kul upplevelse. Den andra var en intim familjedriven variant (The Cinema) i ett av de gamla magasinen i hamnen och hade plats för 10-12 personer.

Valdimir Leifsson är en erkänd filmare och hela familjen är involverad i produktionen. Väl värt ett besök då filmerna var mycket välgjord och beskrivande av Islands historia.

Givetvis fikade vi som vanligt hos Hildur. Vi besökte också en vanlig matvarubutik och köpte den goda Isländska lakrits chokladen. MUMS! Här hittade vi också Coca Cola på 45 centiliters burk vilket ingen av oss sett tidigare.

På kvällen värmde vi upp som vanligt på, du vet var 😉 För att sedan gå och äta middag på något som heter ”Grill Market”. Ett mycket flott ställe (och mycket dyrt) med betjäning som nästan sprang ned varann för att hela tiden vara behjälpliga runt bordet. Menyn och vinlistan var fullödiga med allt från häststek till hummer.

Tyvärr var det hela en besvikelse då köttet var senigt och sladdrigt och den överambitiösa betjäningen fick oss att känna obehag i stället för välbehag. Känslan var ”ät kvickt som tusan, betala dyrt och försvinn så vi kan trycka in nya gäster”.

Nä, det fick bli ett par av de berömda varmkorvarna som komplement innan vi vandrade hem och efter dem infann sig ett mycket större välbehag 😉

Bilder

Foton Dag 5

[Not a valid template]

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *