Dag 4


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/ekis.se/public_html/island/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Dag 4

Island aug 2013, Dag 4

Efter frukost åkte vi ned till Operahuset och lämnade tillbaka vår hyrbil i jättegaraget under huset. Därefter beslutade vi att ägna förmiddagen åt att fotografera ett antal mycket häftiga graffiti som fanns runtom i staden.

Givetvis fikade vi hos Hildur på Aroudiceland. Överallt höll man också på att pynta staden samt bygga scen då det var Pride festival i Reykjavik. Till och med övergångsställena gjordes om i regnbågens färger. Kul!

Vi var även på turistbyrån och köpte biljetter till valsafarin som skulle uppta eftermiddagen.

Även här var det en mycket kunnig guide som berättade löpande under vår resa om allt från fåglar (Puffins som nästan var en nationalfågel) till valar och delfiner.

Förmiddagen hade varit lite molnig och kylig men när vi kom ut på Atlanten klarnade det upp och solen gav oss både värme och en mycket trevlig safari.

Vi såg några få Puffins (de flesta hade redan flyttat söderöver) samt både Minkval och delfiner. Det gällde att vara kvick med kamera fingret då det inte var många sekunder de syntes ovanför ytan.

Några bilder blev det i alla fall på både val och delfin även om de tyvärr var lite långt från båten. Oavsett var det en underbart skön eftermiddag och innan vi kom till kaj fick vi en kort föreläsning om valar och deras ”tänder” barder som vi också hade möjlighet att både känna på och fotografera. Inga små saker precis, men så är ju inte djuret de sitter i speciellt små heller 😉

När vi kom tillbaka gick vi på en Italiensk restaurang och åt en kolossalt god Spagetti Carbonara. Mmmmmmm!

Och var vi sedan avslutade kvällen vet du vid det här laget. Och denna kväll var det extra mycket fart på Dillon då det var Pride Festival i stan, och som ni ser på bilderna fick vi möta Reykjaviks gay queen och hennes väninnor. En mycket rolig avslutning på dagen! 😉

Bilder

Foton Dag 4 etapp 1

[Not a valid template]

Foton Dag 4 etapp 2

[Not a valid template]

Bildspel

Bildspel Dag 4 etapp 1

Bildspel Dag 4 etapp 2

Musiken till bildspelen är producerad i min hemstudio av mig och/eller av mina barn, och heter i ordningsföljd:

”Play with me” Av Jonathan

”Titanic” en cover med sång av Natalie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *