Dag 3


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/ekis.se/public_html/island/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Dag 3

Island aug 2013, Dag 3

Åter en stadig frukost innan avfärd mot nya mål. Men innan vi lämnar Reykjavik slinker vi in på ”vår” turistbyrå på Laugavegur och bokar en ”Journey towards the Centre of the Earth” till vår dag 6 då vi skall 120 m ner i en vulkans magmakammare. Uj, uj ;-).

Viktigt att boka i tid om man vill uppleva detta då turerna är några få per dag. Och än så länge är det fler som varit på toppen av Mount Everest än nere i denna vulkan (enda på jorden där man kan besöka magmakammaren) så det var ett previlegium att vara där den första officiella säsongen.

Så styr vi söderut och trots att jag inte vill erkänna det 😉 körde vi lite fel och hamnade på en helt sanslöst häftig golfbana på lavafälten vid havet strax utanför Reykjavik. Då min son Robin som är med på resan jobbar som maskin och fastighetsansvarig på Troxhammars Golf därhemma blev det givetvis kul att fotografera.

Sedan for vi vidare mot ”Blue Lagoon” som var dagens första mål och ligger ca en mil från Keflaviks flygplats. Och att vandra i ”lavakorridoren” fram till entrén var bara det en upplevelse. Att sedan byta om och gå ut i 11 grader cellcius och duggregn för att glida ned i lagunen som var ca 32 var såååååååå underbart!

Efter 1.5 timma av underskön avkoppling i lagunen kännde vi oss nöjda och fortsatte vår färd längs Islands södra kust med besök i alla små byar/städer hela vägen ned till Vik, nästan längst söderut på Island.

Under färden dit ned mötte vi fantastiska vyer från vulkaner och havet som mäktigt vältrar sig in över Islands svarta lavastränder och två vattenfall med vatten från Mýrdalsjökull där också Islands största vulkan finns, Katla.

Det första var Seljalandsfoss där man kunde vandra runt bakom fallet vilket var en fantastisk men något fuktig upplevelse 😉 och sedan Skogafoss som var ett brett och mäktigt fall. Båda med vatten direkt från Mýrdalsjökull. Friskt, kallt och gott!

Vi fortsatte ned till Vik för att tanka bilen och se oss omkring innan vi startade återfärden mot Reykjavik. Detta blev den längsta resan på Island på ca 50 mil innan dagen/kvällen var över. Det var också den enda dagen på resan då vi stupade direkt i säng vid hemkomst sent på kvällen utan att passera Dillon ;-).

Bilder

Foton Dag 3 etapp 1

[Not a valid template]

Foton Dag 3 etapp 2

[Not a valid template]

Foton Dag 3 etapp 3

[Not a valid template]

Bildspel

Bildspel

Etapp 1

Etapp 2

Etapp 3

Musiken till bildspelen är producerad i min hemstudio av mig och/eller av mina barn, och heter i ordningsföljd:

”River of blues” Av Conny

”I vargarnas land” Av Conny

”I mitt hjärta” Av Conny

 

One Response to Dag 3

  1. TrevorPib says:

    Thanks for featuring the stunning images– so open to a feeling of contemplation.

    my website – http://journal-cinema.org/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *